Management van beleidsonderzoek

-

handreiking voor verdere professionalisering van een dynamisch vakgebiedCategorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde 1150
Cover van het boek 'Management van beleidsonderzoek'
Uitgever Boom Lemma uitgevers
Uitgavejaar 2011
ISBN139789059317413
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Managementboeken zijn er genoeg, maar om de inzichten uit die boeken te kunnen toepassen op beleidsonderzoek is een hele vertaalslag nodig. Zo'n vertaalslag wordt in Management van Beleidsonderzoek gemaakt. Niet door allerlei managementconcepten (top-down) toe te passen op de situatie van beleidsonderzoek, maar door de specifieke situatie van beleidsonderzoek te beschrijven en daaraan (bottom-up) waar mogelijk managementconcepten te koppelen. De meeste hoofdstukken zijn op die manier tot stand gekomen. Daarnaast zijn er drie hoofdstukken die ingaan op typische onderzoeksaspecten waarover de managementliteratuur zich logischerwijs nauwelijks uitlaat: banden met de wetenschap, onderzoeksprogrammering, dataverzameling.

De auteurs zijn zonder uitzondering ervaren managers van beleidsonderzoek. Zij reflecteren op hun praktijkkennis en kunnen daarbij putten uit talloze voorbeelden waarbij zij zelf betrokken zijn geweest. Dat maakt het boek zeer toegankelijk voor de lezers voor wie het boek is geschreven.

Management van Beleidsonderzoek is bedoeld voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij beleidsonderzoek: onderzoekers zelf, managers bij onderzoeksbureaus en beleidsmedewerkers die onderzoek begeleiden. Het boek richt zich zowel op externe als op interne onderzoeksbureaus.

Bestellen

Bestel 'Management van beleidsonderzoek' bij Bol.com € 38,5 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.