Management van employability

-
Auteurs: Jeff Gaspersz, Marlies Ott

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde -
Cover van het boek 'Management van employability' van Jeff Gaspersz en Marlies Ott
Uitgevers Gorcum & Comp, Koninklijke van Gorcum B.V.
Uitgavejaar 1998
ISBN9023231279
ISBN139789023231271
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Het hebben van een baan - employment - vormt steeds minder een grond voor bestaanszekerheid. Deze constatering raakt werknemers, werkgevers en hun onderlinge verhouding. Waar employment geen zekerheid meer geeft, biedt empolyability - het vermogen om werk te kunnen krijgen - een nieuw en verhelderend perspectief.
De werknemer zal in zichzelf moeten investeren door een continue aandacht voor het verwerven van breed inzetbare vaardigheden, moet bereid zijn regelmatig van functie of baan veranderen en behoeft een gedegen inzicht in eigen arbeidsmarktkansen.
De werkgever moet willen investeren in de employability van werknemers. De wendbaarheid van het bedrijf, de organisatie, wordt immers vooral bepaald door de flexibiliteit van de werknemers.
De auteurs laten zien hoe enkele grote Nederlandse ondernemingen omgaan met de employability van hun medewerkers en hoe werknemers daarop reageren. Het boek biedt aangrijpingspunten voor de ontwikkeling en implementatie van employability-bevordering binnen arbeidsorganisaties. Management van employability als perspectief voor nieuwe arbeidsverhoudingen is van groot belang voor werkgevers, werknemers, hun belangenorganisaties en de overheid.

Bestellen

Bestel 'Management van employability' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.