Management van gedrag / druk 1

-

individu, team en organisatie

Auteur: L.J. Mullins

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Schoolboeken 876
Cover van het boek 'Management van gedrag / druk 1' van L.J. Mullins
Uitgever Pearson Benelux B.V.
Uitgavejaar 2007
ISBN9043013382
ISBN139789043013383
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Management van gedrag is een toegankelijke inleiding tot de theorie en praktijk van gedrag in de moderne organisatie. Uitgangspunt is dat mensen het belangrijkste onderdeel vormen van een organisatie. Organisaties kunnen alleen goed presteren als de leden ervan dat ook doen.
Vanuit een managementbenadering bespreekt dit boek de toepassing van organisatiegedrag. Het laat de interacties zien tussen de structuur van een organisatie en hoe een organisatie opereert, en tussen het managementproces en organisatieleden. Dit boek:
• geeft de manieren aan waarop de organisatieprestaties verbeterd kunnen worden door middel van effectievere aansturing van mensen;
• koppelt de studie van organisatiegedrag aan de studie van management;
• koppelt de theorie aan de praktijk door middel van voorbeelden, cases en vragen;
• beschrijft de toepassingen van gedragswetenschap in organisaties en de implicaties hiervan op management.

Op de website bij dit boek, www.pearsoneducation.nl/mullins, staat verdiepingsmateriaal: extra opdrachten, examenvragen, powerpoints en cases.

Dit boek is geschikt voor studenten die cursussen volgen op het gebied van gedrag en organisatie. Het is echter niet alleen bedoeld voor de managers van de toekomst, maar ook voor huidige beroepsuitoefenaars die hun kennis van dit onderwerp willen verdiepen.

Laurie J. Mullins was hoofddocent aan The Business School, University of Portsmouth. Voor zijn pensioen specialiseerde hij zich in management- en organisatiegedrag en het management van de werkende mens. De Nederlandse bewerking van dit boek is gedaan door Frank Plooij en Frans de Swart. Beiden hebben veel

Bestellen

Bestel 'Management van gedrag / druk 1' bij Bol.com € 61,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.