Management van mensen / druk 1

-


Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde -
Cover van het boek 'Management van mensen / druk 1'
Uitgevers Gorcum b.v., Konink. Van, Koninklijke van Gorcum B.V.
Uitgavejaar 2005
ISBN9023233492
ISBN139789023233497
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De meeste mensen komen in managementfuncties terecht door hun goede prestaties. Op dat moment beschikken ze wel over vakkennis en resultaatgerichtheid, maar deze vaardigheden alleen zijn niet voldoende om ten volle effectief te zijn als leidinggevende. Bij het managen van mensen komen een aantal persoonlijke vaardigheden om de hoek kijken die van doorslaggevende betekenis zijn voor het bereiken van de gewenste resultaten. Managers van mensen moeten leiding kunnen geven aan anderen. Ze moeten de meest geschikte kandidaat voor een functie kunnen selecteren en zich bewust zijn van wat zich afspeelt in een loopbaan bij mensen. Ze moeten prestaties kunnen beoordelen en functioneringsgesprekken kunnen voeren. Ze moeten in staat zijn mensen te coachen, verantwoordelijkheid te geven en te delegeren. Ze moeten mensen kunnen motiveren, conflicten kunnen oplossen, met mensen kunnen onderhandelen en verschillende belangen kunnen behartigen. Ze moeten op een effectieve manier kunnen communiceren, zowel met verschillende afdelingen binnen de eigen organisatie als met de wereld buiten de organisatie. Ze moeten leiding kunnen geven aan teams. Ze moeten inzicht hebben in belangrijke juridische zaken voor wat betreft de relatie manager - werknemer - organisatie. Ze moeten oog hebben voor ontwikkelingen van mensen en bekend zijn met de belangrijkste aangrijpingspunten voor organisatieveranderingen.

Het primaire doel van dit boek is leidinggevenden vertrouwd te maken met al deze aspecten van het management van mensen, zodat zij hun effectiviteit als manager kunnen verhogen. Ieder hoofdstuk is geschreven rond drie vragen: over welke kennis dient de manager te beschikken (theorie), wat dient de manager te kunnen (vaardigheden) en welke hulpmiddelen kan hij/zij daarbij gebruiken (instrumenten).

Zo biedt het boek managers, deelnemers aan managementcursussen en studenten snel inzicht in de essentie van het leidinggeven.

Bestellen

Bestel 'Management van mensen / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.