Managementteams

-
Auteur: H. van de Putte

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde -
Cover van het boek 'Managementteams' van H. van de Putte
Uitgevers Pearson Benelux B.V., Pearson Benelux
Uitgavejaar 2007
ISBN9043014559
ISBN139789043014557
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

DE PRAKTIJK: EEN ROODDRUK
Veel managers en MT-leden worstelen in en met managementteams. Tijd en energie gaan vaak verloren met ineffectief overleg en een strijd om de macht; openheid en vertrouwen blijken dan loze kreten. Menselijke trekjes en belangen brengen maar al te vaak een groepsdynamisch proces op gang waarin voor kwalitatieve besluitvorming en eenduidige sturing nauwelijks plaats meer is. Veel managementteams bestaan dan ook uit los zand en kunnen beter 'pseudomanagementteams' genoemd worden.
Managementteams is een praktijk- en werkboek voor eindverantwoordelijken en managers in managementteams. Het bevat geen abstracte theorie (blauwdruk) maar feiten en échte gebeurtenissen in reële en realistische MT's (rooddruk). Hans van de Putte geeft het nut en de valkuilen aan en biedt vooral veel handvatten voor de ontwikkeling en verbetering van échte managementteams. Ook voor jonge managers, adviseurs en geïnteresseerden licht hij de sluier op van MT-rituelen en doorbreekt
hij taboes. Door zijn prikkelende formuleringen in alledaags taalgebruik is de herkenbaarheid groot.
Het boek is rijkelijk geïllustreerd met checklists, schema's en cartoons.

HANS VAN DE PUTTE
Hans van de Putte is Certified Management Consultant en Master in Change Management. Als ambachtelijk organisatieadviseur en managementteamtrainer ondersteunt hij al meer dan zesentwintig jaar organisaties op het gebied van samenwerken en leidinggeven. Dit boek is mede tot stand gekomen dankzij de actieve medewerking van meer dan tachtig praktijkdeskundigen: eindverantwoordelijken en senior managers uit het bedrijfsleven, de zorgsector en de overheid.

Bestellen

Bestel 'Managementteams' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.