Open Source Jaarboek / 2007-2008

-


Categorie:Computers / Onderwerp: Informatie technologie 8
Cover van het boek 'Open Source Jaarboek / 2007-2008'
Uitgever Media Update Vakpublicaties
Uitgavejaar 2007
ISBN9078730021
ISBN139789078730026
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Over het fenomeen open source software wordt zoveel geschreven, dat zelfs de meest ervaren professional niet alle ontwikkelingen kan bijhouden. Het Open Source Jaarboek biedt hulp door ontwikkelingen samen te vatten, verdieping te zoeken en toekomstperspectieven te schetsen.

Over deze editie:
'Er moet een tandje bij', zei staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken over het Nederlandse open source-beleid. Een half jaar later presenteerde hij een prachtig actieplan, waarmee hij tot ver over de grenzen lof oogstte. Met zijn initiatief plaatste hij Nederland in de Europese voorhoede, al moet het natuurlijk de komende jaren nog wel worden uitgevoerd en waargemaakt. Er gebeurde meer positiefs. Extremadura, de Spaanse regio die lange tijd gold als economisch achtergebleven gebied transformeert door de keuze voor open source software tot voorloper in de internationale informatiesamenleving. En om niet te vergeten: odf, de ict-kantoorstandaard. Steeds meer landen van over de hele wereld kiezen voor deze open standaard omdat ze niet langer afhankelijk willen zijn van enkele leveranciers. Het zijn ontwikkelingen die 2007 tot een bijzonder succesvol jaar maken voor de open source-wereld.

Deze tweede editie van het Open Source Jaarboek besteedt uitgebreid aandacht aan deze en nog veel meer andere onderwerpen. Vooruitkijken doen we ook. Hoe zal het met open source gaan in 2015? Een reeks deskundigen laat op soms dramatische soms humoristische wijze licht schijnen over deze intrigrerende vraag.
Net als bij de vorige editie is ook nu het uitgangspunt dat deze uitgave de lezer houvast moet bieden. Immers, over het fenomeen open software wordt zoveel geschreven, dat zelfs de meest ervaren professional niet alle gebeurtenissen kan bijhouden. Het Open Source Jaarboek biedt hulp door ontwikkelingen samen te vatten, verdieping te zoeken en toekomstperspectieven te schetsen.
Het bevat ook een overzicht van organisaties en gemeenschappen die zich in Nederland, België en daarbuiten op open toepassingen richten. Overzicht en samenhang. Dat is wat dit jaarboek biedt aan geïnteresseerden, professionals en beleidsmakers die zich met dit belangwekkende onderwerp bezighouden.

Bestellen

Bestel 'Open Source Jaarboek / 2007-2008' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.