Open Source Jaarboek 2009-2010

-

vierde editie



Categorie:Computers / Onderwerp: Informatie technologie 19
Cover van het boek 'Open Source Jaarboek 2009-2010'
Uitgever Media Update Vakpublicaties
Uitgavejaar 2010
ISBN139789078730064
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Door ICT heeft de overheid meer controle over burgers dan ooit tevoren. Dat vraagt meer tegenmacht voor burgers, want alleen zo kan de balans in de democratie behouden blijven. Een instrument daarvoor zijn open ICT-standaarden. Die moeten dan ook als een burgerrecht worden opgenomen in de Nederlandse Grondwet. Tot deze prikkelende conclusie komt de jurist Maurice Schellekens in deze vierde editie van het Open Source Jaarboek. Daarin komen een reeks experts aan het woord - wetenschappers, ICT-ondernemers, politici - over de ontwikkelingen naar een meer open samenleving. Ze brengen scherpe analyses, tonen nieuwe gezichtspunten en geven tal van aanbevelingen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het veelgeprezen actieplan Nederland Open in Verbinding. De ambities van dit actieplan zijn inmiddels de dagelijkse realiteit tegengekomen. Welke resultaten zijn geboekt, hoe is het open domein in beweging gekomen, en welke richting moet het Nederlandse open standaarden- en open source-beleid de komende jaren in slaan?

Aandacht is er ook voor de ethische aspecten van het gebruik van ICT? Welke menselijke waarden stoppen we in technologie? En beseffen we wel dat we dat doen? Hoe zorgen we ervoor dat ICT de mens en de samenleving blijft dienen? Over deze vragen laat prof. Gerard van Oortmerssen indringend zijn licht schijnen.

Net als bij vorige edities is ook nu het uitgangspunt dat deze uitgave de lezer houvast moet bieden. Immers, over het fenomeen open software wordt zoveel geschreven, dat zelfs de meest ervaren professional niet alle gebeurtenissen kan bijhouden. Het Open Source Jaarboek biedt hulp door ontwikkelingen samen te vatten, verdieping te zoeken en toekomstperspectieven te schetsen. Het bevat ook een overzicht van organisaties en gemeenschappen die zich in Nederland en België op open toepassingen richten.
Overzicht, samenhang en perspectief. Dat is wat dit jaarboek biedt aan geïnteresseerden, professionals en beleidsmakers die zich met dit belangwekkende onderwerp bezighouden.

Bestellen

Bestel 'Open Source Jaarboek 2009-2010' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.