Piet Thielen

-
Auteur: Paul Hager

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Kookboeken 135
Cover van het boek 'Piet Thielen' van Paul Hager
Uitgevers B & B Uitgeverij, Van Ierland
Uitgavejaar 2008
ISBN9078071346
ISBN139789078071341
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Een uniek boek met de favoriete recepten van Defensiekok Piet Thielen die hij drapeert met een sausje van persoonlijke en humoristische herinneringen. Piet geeft in dit boek zijn keukengeheimen prijs zodat ook u op topniveau kan leren koken. Lekkere lichte gerechten in de zomer, vleesvariaties met een stamppotje in de winter, asperges in de lente en wild in de herfst. Maar ook amuses, spooms en garnituren komen aan bod: niets is te gek.

De kok
Piet Thielen is al vijfendertig jaar culinair werkzaam bij Defensie. Een groot deel daarvan besteedt hij via Paresto aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Velen hebben daar genoten van zijn kookkunsten, waaronder hoge gasten als Prins Bernhard en Koningin Beatrix. Hoewel Piet op vele exotische locaties heeft gekookt, blijft het Blokhuis in Breda zijn thuishaven. Door veel te experimenteren heeft hij zich ontwikkeld tot een keukenmeester van internationaal formaat. De kleurrijke Brabander heeft met zijn gastronomische creaties dan ook al vele prijzen gewonnen. Auteur van dit boek is Paul Hager die Piet geïnterviewd heeft en de recepten heeft uitgeschreven.
Een deel van de opbrengsten van dit boek wordt gedoneerd aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Bestellen

Bestel 'Piet Thielen' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.