Sicilicious

-

een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië

Auteur: Loes Janssen-Miraglia

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken 177
Cover van het boek 'Sicilicious' van Loes Janssen-Miraglia
Uitgevers Karakter Uitgevers B.V., Karakter Interactive, Karakter Uitgevers Bv
Uitgavejaar 2010
ISBN139789061129387
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

In Sicilicious brengt Loes Janssen Miraglia de veelzijdige Siciliaanse keuken, die ruim vijfentwintig eeuwen oud is, in kaart aan de hand van authentieke, streekgebonden recepten, informatie over regionale producten en mythologische, cultuurhistorische, religieuze en folkloristische verhalen.

De Siciliaanse keuken, met Griekse, Romeinse, Arabische, Spaanse en Scandinavische invloeden, is een gevarieerde keuken van tegenstellingen. Eenvoudige boerengerechten als Matarocco (West-Siciliaanse gazpacho) staan tegenover de aristocratische overdaad van Timballo di maccheroni (macaronipastei). Eeuwenoude recepten als Maccu (tuinbonenpuree uit het Romeinse tijdperk), Pasta con le sarde (pasta met sardines uit de tijd van de Arabische overheersing) worden afgewisseld met modernere recepten als Risotto con le fragole (aardbeienrisotto). Uiteraard biedt Sicilicious ook vele authentieke Siciliaanse familierecepten.

De verrassend originele recepten (seizoensgebonden en met verse ingrediënten gemaakt), de achtergrondinformatie bij de gerechten of de ingrediënten, de drankadviezen en de zonnige fotografie maken Sicilicious tot een culinaire ontdekkingsreis door het verleden van het fascinerende Italiaanse eiland in het hart van het Middelandse Zeegebied.

Loes Janssen Miraglia woont al jaren op Sicilië. Zowel de teksten als de prachtige foto's zijn van haar hand.

Bestellen

Bestel 'Sicilicious' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.