Soms ben je uitgepraat

-

het atelier en de geestelijke gezondheidszorgCategorie:School & Studie / Onderwerp: Geneeskunde 2842
Cover van het boek 'Soms ben je uitgepraat'
Uitgevers Garant, Maklu, Maklu, Uitgever
Uitgavejaar 2013
ISBN139789044129816
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Over het boek:

Kunst werkt helend en bevrijdend, ook voor mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidzorg. Dat wisten we al, maar in de psychiatrie was men het even vergeten.

Dit boek richt de schijnwerpers op het gebied waar kunst en therapie samenvallen, op de periferie van beeldende en creatieve therapie - een gebied dat zich steeds meer naar de geldende psychiatrische richtlijnen lijkt te voegen. In het Open Atelier van een psychiatrische instelling in Amsterdam wijkt men daarvan af. In het Belgische ARTISIT werkt een collectief van kunstenaars met een psychiatrische achtergrond samen met andere kunstenaars.

In dit boek dragen kunstenaars, beeldende therapeuten, antropologen, filosofen, psychiaters, psychologen, galeriehouders, docenten en verzamelaars vanuit hun eigen perspectief bij aan het discours over de verbinding tussen therapie en kunst. Die koppeling staat voor de kunstenaars/patiënten niet ter discussie, die beleven ze.

Over de auteur(s):
Truus Wertheim-Cahen, beeldend therapeut van het eerste uur, doceerde aan verscheidene opleidingen in binnen- en buitenland. Zij werkt al meer dan dertig jaar met slachtoffers van oorlogsgeweld. Een door haar geïnitieerd en gesuperviseerd project 'creatieve therapie voor vluchtelingen' werd bekroond met de Marga Klompéprijs.

Theo Festen, psycholoog-psychotherapeut en dichter-vertaler, was algemeen secretaris van de koepel van de RIAGG - Regionale Instellingen voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg.

Bestellen

Bestel 'Soms ben je uitgepraat' bij Bol.com € 19,7 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.