SOS! hulp voor ouders

-

een praktische gids voor het omgaan met alledaagse gedragsproblemen van kinderen

Auteurs: L.J. Clark, Lynn Clark

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Opvoeding & Verzorging 279
Cover van het boek 'SOS! hulp voor ouders' van L.J. Clark en Lynn Clark
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Uitgavejaar 2009
ISBN139789031368815
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Saskia en haar zoontje Daan van vijf doen inkopen bij de super. Daan doet zijn eigen boodschappen. Alles wat hij lekker vindt – en dat is vandaag véél – gooit hij in het winkelwagentje. Zijn moeder vertelt hem in alle rust dat ze dat niet wil, en legt het meeste weer terug. Dat pikt Daan niet: een enorme driftbui is het gevolg. Hij begint zakken met chips door de winkel te gooien en zijn moeder te schoppen. Saskia is de wanhoop nabij.
Iedereen kent zulke taferelen. En niet zelden van zeer nabij: van je eigen kind. Omdat het z'n kamer niet wil opruimen, niet wil eten of niet naar bed wil. Op zulke momenten voel je je machteloos. Maar dat hoeft niet! SOS! Hulp voor ouders reikt je praktische handvatten aan om ongewenst gedrag van je kind te veranderen. Het gaat hierbij om vaardigheden, procedures en strategieën die direct toegepast kunnen worden, en waarvan in de alledaagse opvoedpraktijk bewezen is dat ze effectief zijn. Ouders krijgen met deze stap-voor-stapmethode meer zelfvertrouwen. Bijna altijd is na enkele weken al verbetering merkbaar; de sfeer in het gezin wordt meer ontspannen en het kind blijer en gelukkiger.

Uitgangspunt van deze prettig leesbare opvoedingsgids is dat gedrag – goed en slecht gedrag – is aangeleerd. Dat betekent dat slecht gedrag ook afgeleerd kan worden. SOS! Hulp voor ouders is een beproefde methode die geschreven is voor ouders van kinderen van twee tot twaalf jaar, professionele opvoeders en mensen in het onderwijs. Het boek is in Amerika al aan zijn derde druk toe en is inmiddels in tien verschillende talen uitgebracht.

Ouders over SOS!:

'SOS! vindt precies het goede evenwicht tussen het ontwikkelen van een intieme liefdevolle relatie en het gebruiken van degelijke gedragsprincipes om je kind te helpen.'

'Ik ben kinderpsycholoog en sinds kort ook moeder. Dit is het boek dat ik het liefste aanbeveel aan ouders.'

Bestellen

Bestel 'SOS! hulp voor ouders' bij Bol.com € 30,26 2 - 3 weken
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.