Spanje + Alles over Spanje

-
Auteur: R. Zaal

Categorie:Reizen & Talen / Onderwerp: Reisgidsen -
Cover van het boek 'Spanje + Alles over Spanje' van R. Zaal
Uitgever Singel Uitgevers
Uitgavejaar 2007
ISBN9029565136
ISBN139789029565134
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Tijdelijk verkrijgbaar met gratis kinder-reisgids, eveneens geschreven door Rik Zaal.

Rik Zaal - Spanje: Sinds Spanje van Rik Zaal in 2002 uitkwam is de gids alom hogelijk geprezen. Door de pers en vooral ook door de lezers. Spanje is een boek dat de reiziger alle hoeken van het grote Spanje laat zien. Het bevat uitvoerige hoofdstukken over Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia en de andere grote steden en wijst niet alleen de weg naar de kerken, musea en andere bezienswaardigheden, maar ook naar de goede hotels, restaurants en cafés. De auteur is een echte insider en heeft bovendien opmerkelijk veel kennis van en oog voor de hedendaagse architectuur. Wie met Rik Zaal Spanje bereist, per auto of vanuit zijn luie stoel, leert het land van haver tot gort kennen. Want Zaal vertelt niet de halve waarheid, maakt het niet mooier dan het is en laat in zijn stijl zijn passie voor het Spaanse doorklinken, ook waar die liefde hem teleurstelt. Dat maakt de gids tot een persoonlijke metgezel van de reiziger. Spanje is waarachtig zoals een lezer schreef: 'más que una guía'.

Rik Zaal - Alles over Spanje: Een zonnig leesboek over alles wat Spanje spannend maakt: zijn stierengevechten echt zo erg, wie vocht tegen windmolens, waarom hebben Spaanse kinderen zo lang vakantie, waar kun je met Kluivert op de foto, zijn er in Spanje zwarte scholen, waar is het hart van de heilige Teresa te zien, waar is het Spaanse Wilde Westen, wanneer ontdekte Columbus Spanje, groeien de nagels van het Christusbeeld in Burgos echt aan en hoe zit het met het omgekeerde vraagteken?

Rik Zaal begon zijn loopbaan als columnist en reisjournalist bij de Volkskrant en Het Parool. Nu is hij behalve schrijver programmamaker voor radio en televisie. Voor kinderen maakte hij enige seizoenen lang Zaal in huis, dat werd uitgezonden in het programma Villa Achterwerk van de VPRO. Met het boek Spanje, een uitgebreide reisgids voor volwassenen, had Zaal veel succes. Alles over Spanje is zijn eerste kinderboek.

Bestellen

Bestel 'Spanje + Alles over Spanje' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.