Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid / druk 2

-
Auteurs: A. van Nieuw Amerongen, E.C.I. Veerman

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Geneeskunde 1205
Cover van het boek 'Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid / druk 2' van A. van Nieuw Amerongen en E.C.I. Veerman
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Uitgavejaar 2008
ISBN9031351733
ISBN139789031351732
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In deze tweede druk van Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de moleculaire biologie van speeksel en mondweefsels uitvoerig aan bod. Nieuw is het hoofdstuk over de vele intrigerende biologische activiteiten van insectenspeeksel. Hiermee biedt deze uitgave een actueel overzicht van de functies van speeksel en de invloed hiervan op de gezondheid van alle mondweefsels.

Het boek is gebaseerd op de resultaten van jarenlange literatuurstudie en op gegevens verkregen uit eigen experimenteel onderzoek van de Sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de gezamenlijke Amsterdamse tandheelkundige faculteit van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In dit boek komt deze informatie in zowel theoretische als praktische vorm aan bod.

Prof. dr. A. van Nieuw Amerongen was tot oktober 2007 hoofd van de afdeling Orale biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en voorzitter van de afdeling Tandheelkundige Basiswetenschappen. Sindsdien is hij met emeritaat.

Voor wie?
Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid is een naslagwerk voor tandartsen, mondhygiënisten, artsen en farmaceuten. Daarnaast is het een leerboek voor studenten tandheelkunde en mondhygiëne. De geboden stof dient als leidraad voor het onderwijs over orale biochemie, speeksel en speekselklieren.

Bestellen

Bestel 'Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid / druk 2' bij Bol.com € 118,42 3-4 weken
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.