Spelen met werkelijkheid / druk 1

-

systeemtheoretische psychotherapie met kinderen en jongeren

Auteur: Reijmers

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Psychologie 239
Cover van het boek 'Spelen met werkelijkheid / druk 1' van  Reijmers
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Uitgavejaar 2005
ISBN9031345776
ISBN139789031345779
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Met potloden de donkere lucht licht kleuren, een gesprek voeren met een duif die al veel van de wereld heeft gezien en vriendschap sluiten met de krokodil onder het bed. 'Kinderspel' noemen wij dat. Kinderen fantaseren en spelen. Volwassenen worden verondersteld te denken en te werken vanuit een objectieve werkelijkheid.
Binnen die opvatting is geen plaats voor de gedachte dat de werkelijkheid wel eens veelvormig kan zijn - dat 'echt en onecht', 'waar en onwaar' vaak een kwestie van perspectief is. Werkelijkheid wordt geconstrueerd in een web van grote en kleine, abstracte en concrete menselijke samenlevingsverbanden.
Dit boek laat zien dat spelen met werkelijkheden een krachtig therapeutisch instrument is. Door middel van reflectie op praktijk en theorie worden speelse methoden voor systeemtherapeuten toegankelijk gemaakt. Het boek zet aan tot nadenken over speelsheid als therapeutische interventie en therapeutische attitude. Hierbij staat steeds de vraag centraal hoe een systeemtherapeut kan aansluiten bij de leefwereld van kinderen en jongeren.
In deze bundel komen diverse systeemgeoriƫnteerde psychotherapeuten uit Belgiƫ en Nederland aan het woord. Zij werken met kinderen en jongeren, individueel, in gezins- of in groepsverband. Hun bijdragen zijn gefundeerd in de klinische praktijk en belichten een fijnmazige veelheid van systeemtheoretische perspectieven en therapeutische ingangen. Ze bieden praktijkgerichte handvatten voor de systeemtherapeutische praktijk met kinderen en jongeren.

Bestellen

Bestel 'Spelen met werkelijkheid / druk 1' bij Bol.com € 56,95 Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.