Strategisch HRM in de publieke sector

-
Auteur: A.J. Steijn

Categorie:Business / Onderwerp: Human Resource Management 101
Cover van het boek 'Strategisch HRM in de publieke sector' van A.J. Steijn
Uitgever Gorcum b.v.
Uitgavejaar 2010
ISBN139789023247128
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

Ondanks de grote belangstelling voor Human Resource Management (HRM) bestaan er nauwelijks boeken in het Nederlands taalgebied die specifiek aandacht besteden aan HRM in een publieke context. Dit boek voorziet vanuit een strategische invalshoek in deze lacune.

In een nieuw model voor strategisch HRM wordt een relatie gelegd tussen de omgeving waarin publieke organisaties verkeren, de gekozen HRM-strategie en het daarbij behorende HRM-instrumentarium. Tevens wordt ingegaan op de effecten daarvan op houding en gedrag van werknemers en op de prestaties van de organisatie en er wordt expliciet aandacht besteed aan de relatie tussen HRM en verandermanagement. De bruikbaarheid van het model wordt onderbouwd met recente wetenschappelijke theorie├źn en wetenschappelijk onderzoek.

Afsluitend worden enkele fundamentele dilemma's geschetst waarmee publieke organisaties te maken hebben als zij hun strategisch HRM-beleid willen vormgeven. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de uitdagingen waarvoor publieke organisaties zich de komende jaren geplaatst zullen zien.

Door de verbinding met wetenschappelijke inzichten beoogt het boek fundamentele keuzes ten aanzien van HRM-vraagstukken voor de lezer gemakkelijker te maken. Daarmee richt het boek zich uitdrukkelijk op degenen die op academisch werk- en denkniveau in de publieke sector werkzaam zijn en in hun werk met HRM-vragen geconfronteerd worden. Daarnaast richt het boek zich op
studenten in het wetenschappelijk onderwijs en in latere jaren van het HBO.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'Strategisch HRM in de publieke sector' bij Bol.com € 19,99 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.