Streekproducten uit Limburg

-
Auteur: Bert Salden

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken 186
Cover van het boek 'Streekproducten uit Limburg' van Bert Salden
Uitgever Mooi Limburg Boekenfonds
Uitgavejaar 2011
ISBN139789085960690
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Tot de geneugten van Limburg behoort ongetwijfeld de keuken met ingrediënten van eigen bodem. Die ingrediënten maken weer furore, terug van weggeweest en nieuw, authentiek of uitheems maar hier thuisgebracht. Dit boek portretteert 31 Limburgse streekproducten en hun makers. Van bier tot kruiden, van varken tot rabarber. En meer. U kunt er meteen mee aan de slag, want bekende en minder bekende koks voegen er 31 recepten aan toe. Ria Joosten, promotor van het Limburgse streekproduct: ''Limburg doet het heel goed met haar streekproducten, met name het noorden en midden van onze provincie. Dat heeft te maken met de armoede die hier vroeger was op de zandgronden. Tegenslag maakt mensen extra inventief. De laatste decennia zie je dat de landbouw door schaalvergroting in een verdringingsmarkt zit. Veel bedrijven bieden nog maar weinig toegevoegde waarde. Dan moet je méér gaan doen met je producten. Het is de kunst om nieuwe dingen te doen.''

Bestellen

Bestel 'Streekproducten uit Limburg' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.