Testdata Management / druk 1

-
Auteur: Edwin van Vliet

Categorie:Computers / Onderwerp: Informatie technologie 53
Cover van het boek 'Testdata Management / druk 1' van Edwin van Vliet
Uitgevers Tutein Nolthenius, Uitgeverij Tutein Nolthenius B.V., Uitgeverij Tutein Nolthenius
Uitgavejaar 2011
ISBN139789490986063
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Testen is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van software. Daarbij maakt men veelvuldig gebruik van testdata ter voorbereiding en uitvoering van testgevallen. Zonder testdata kan een systeem niet worden getest en zonder testen kan een nieuw systeem of nieuwe release niet worden geaccepteerd.

Vanwege mogelijke reputatieschade en eisen van de overheid is het noodzakelijk om in testomgevingen te werken met geanonimiseerde data in plaats van een kopie van de productiedata. Naast de gevaren van diefstal van gegevens, reputatieschade en privacywetgeving is het van belang om de testdata goed te organiseren. De time-to-market van nieuwe producten kan aanzienlijk worden verkort door kritieke onderdelen van het testtraject en de testorganisatie te verbeteren.

Leer de kracht van testdata. Slechte testdata brengt gevaren met zich mee. Goede testdata is een vangnet voor gevaren en kan resulteren in procesverbetering en kostenbesparing. Dit boek belicht alle facetten van testdata, het legt uit wat testdata management is, hoe het ingericht wordt en hoe het uitgevoerd kan worden. De privacy wetgeving staat in begrijpbare taal beschreven en vooral wat u kunt doen om testdata hieraan te laten voldoen. Het boek zich vol met tips en praktijkvoorbeelden die u helpen om juiste keuzes te maken om testdata management succesvol in te richten.

Testdata kent elke tester, maar testdata management is tot nu toe een onderbelicht onderwerp. Dit boek legt een sterke fundering om testdata management te laten groeien

Bestellen

Bestel 'Testdata Management / druk 1' bij Bol.com € 29,5 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.