Tipboek cello

-

de complete gids

Auteur: Hugo Pinksterboer

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Muziek 46
Cover van het boek 'Tipboek cello' van Hugo Pinksterboer
Uitgever Tipbook Company BV
Uitgavejaar 2009
ISBN139789087670177
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Waarom klinken geen twee cello's hetzelfde, waarom is de ene cello zo veel duurder dan de andere en hoe kies je uit al die cello's jouw ideale instrument? Tipboek Cello geeft antwoord op al die vragen. Zo vertelt het boek je alles over het bovenblad, over wat de stapel en de kam voor de klank doen, en nog veel meer. In glasheldere taal, zowel voor beginners als voor gevorderde spelers – en zelfs profs zijn er blij mee!

Van sleutels tot snaren
Ook is er ruim aandacht voor praktische zaken als de verschillende soorten stemsleutels, fijnstemmers, staartstukken en hars. Een apart hoofdstuk vertelt je alles over hoe belangrijk snaren voor de klank van je instrument zijn, en hoe je jouw ideale klank kunt bereiken door de goede snaren en de juiste omwikkeling te wat het materiaal van de snaren en hun omwikkeling met je klank doen - en natuurlijk worden de verschillen tussen dolce, medium en forte snaren niet vergeten.

Tipcodes
Verder biedt ook Tipboek Cello heel toegankelijke informatie over de geschiedenis, de familie, de productie en de makers van het instrument, een woordenlijst en een index, handige adressen en websites. En met de interactieve Tipcodes kun je zelfs horen wat je leest! De tweede, vernieuwde editie van Tipboek Cello bevat bovendien extra hoofdstukken over het omgaan met podiumvrees en over hoe je oefenen zo leuk en zo effectief mogelijk kunt maken.

Aanbevelingen
Geweldig: alles over mijn lievelingsinstrument op een rijtje, en er zoveel jaar spelen ook nog van alles over leren! (Quirine Viersen)

Handig boek! Gewoon op de plank leggen - komt er zeker vaak vanaf. (Anner Bijlsma)

De Tipboek-serie is bewonderenswaardig informatief. Uitstekend materiaal voor iedereen die meer over z'n instrument wil weten! (Julian Lloyd Webber)

Koop dat boek. Ook goede informatie voor de gevorderde speler. (Arco, tijdschrift voor viool- en cellodocenten)

Alles wat je wilt weten staat erin! (Akkoord)

Helder geschreven, overzichtelijk en vooral heel erg praktisch. (Muziek & Onderwijs)

Tipbook Cello provides access to the kind of knowledge a professional cellist would accumulate over the years. Comprehensive, concise and written in straight forward language. (Catherine
Milligan, Stringendo)

Bestellen

Bestel 'Tipboek cello' bij Bol.com € 17,5 Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.