Travelling large in 2009

-

the carbon footprint of Dutch holidaymakers in 2009 and the development since 2002

Auteur: Kim de Bruijn

Categorie:Reizen & Talen / Onderwerp: Reizen & Talen overig 254
Cover van het boek 'Travelling large in 2009' van Kim de Bruijn
Uitgever Nrit
Uitgavejaar 2011
ISBN139789075923643
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Vakanties zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij en Nederlanders gaan steeds vaker en verder op vakantie. Voor bedrijven binnen de toeristische sector is dit een positieve ontwikkeling, maar deze toename brengt wel veel extra milieubelasting met zich mee. Om de milieubelasting van vakanties inzichtelijk te maken doet het Centre for Sustainable Tourism and Transport van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda al enige jaren onderzoek naar de milieubelasting van vakanties. De resultaten van ruim acht jaar onderzoek zijn nu gebundeld in de nieuwe publicatie ‘Travelling large in 2009, the carbon footprint of Dutch holidaymakers in 2009 and the development since 2002’.

De carbon footprint is een overzichtelijk hulpmiddel om de emissies van kooldioxide die verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering weer te geven. ‘Travelling large in 2009’ is een handzaam, Engelstalig rapport dat de milieubelasting en eco-efficiency van Nederlandse vakantiegangers van de afgelopen jaren overzichtelijk weergeeft. Het rapport is toegankelijk vormgegeven en door de overzichtelijke tabellen en figuren ook uitstekend als naslagwerk te gebruiken. ‘Travelling large in 2009’ is een must voor alle organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid in de reisbranche.

Dit rapport is voor de reissector een belangrijk hulpmiddel bij het samenstellen van minder milieubelastende reizen. Ook beleidsmakers kunnen het rapport inzetten bij het formuleren van nieuw stimulerend beleid. Ten slotte is het rapport goed bruikbaar als lesmateriaal voor studies toerisme of milieukunde.

Bestellen

Bestel 'Travelling large in 2009' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.