Trends in IT-beveiliging 2011

-


Categorie:Computers / Onderwerp: Informatie technologie 34
Cover van het boek 'Trends in IT-beveiliging 2011'
Uitgever Academic Service
Uitgavejaar 2010
ISBN139789012582353
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Informatiestromen vormen de basis van de samenleving. Dat kan alleen met een veilige infrastructuur. Is dat haalbaar? Trends in IT-beveiliging 2011 bevat zeven gesprekken over een acceptabel niveau van IT-beveiliging met een duidelijke teneur: het kan, mits ...

Ernst Hirsch Ballin, oud-minister van Justitie, spreekt over de overheidsopdracht, leiden en begeleiden. Leidend optreden door wetgeving,
begeleidend door het stimuleren van bewustwording en overleg. Ronald Prins benadrukt vanuit Fox-it het belang van veilige vitale infrastructuren.

Door te leren van de praktijk kunnen wij ontwikkelingen begrijpen en ons voorbereiden op digitale aanvallen. Herbert van Zijl vertelt hoe Unit4 onderscheid maakt tussen technische en gedragsaspecten. Techniek en gedrag moeten door leverancier en afnemer worden verbonden vanuit de ontwikkeling naar het gebruik van software. André van der Meer legt uit hoe HP data ziet als de kern van IT-beveiliging. Denken over data verduidelijkt de klantvraag.

Ruud de Jonge vertelt hoe Microsoft door schade en schande wijzer werd. Ruimte bieden is een noodzaak voor het nieuwe werken waarbij grenzen een noodzakelijke voorwaarde zijn voor vrijheid. Erik van Veen zegt dat volgens Symantec IT-beveiliging in iedere sector op een ander niveau ligt. Volwassen worden is een noodzaak voor het vakgebied en de toepassing. Gerlof Bosveld en André Smulders laten zien dat oplossingen bieden een taak is van onderzoeksorganisatie TNO.

Omdat de lezer niet alleen door tekst wordt geïnspireerd, maar ook door beelden, gaan de gesprekken vergezeld van afbeeldingen van kunst van Anne-Marie Abcouwer.

Het Platform voor InformatieBeveiliging (www.pvib.nl) is het kenniscentrum op het gebied van informatiebeveiliging in Nederland.

Bestellen

Bestel 'Trends in IT-beveiliging 2011' bij Bol.com € 26,95 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.