Van mijnstreek tot wijnstreek

-

de lekkerste wijnroute in Belgisch en Nederlands Limburg

Auteurs: Steve Stevaert, Marc Declerq

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Wijn & Drank 60
Cover van het boek 'Van mijnstreek tot wijnstreek' van Steve Stevaert en Marc Declerq
Uitgever Linkeroever
Uitgavejaar 2009
ISBN139789057203176
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Prachtige mijngebouwen en terrils herinneren in Belgisch en NEderlands Limburg aan de gouden eeuw van het zwarte goud. Maar evengoed vormen ze vandaag de bakens in een regio die trots is op zijn wijnbouw. Als meer dan vijftig wijnmakers verbouwen er opvallend lekkere wijnen, waarvan enkele zelfs internationaal goed scoren. De meest representatieve onder hen vormen de rode draad in Van mijnstreek tot wijnstreek, een boek over de lekkerste wijnroutes van de beide Limburgen.
De auteurs gaan op bezoek bij gepassioneerde en vaak markante wijnbouwers, maar hebben eveneens aandacht voor de heerlijke streekspecialiteiten die je langs beide kanten van de grens vindt. Bij welke slager koop je het echte Livar varkensvlees? Waar haal je de fijnste rommedou? Wie is de kampioen van de Limburgse vlaaien en in welke boerderijen kan je terecht voor ambachtelijke zuivelproducten?
In dit inspirerende boek krijg je een antwoord op alle lekkere vragen over Limburg.

Bestellen

Bestel 'Van mijnstreek tot wijnstreek' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.