Vis in de pan

-

Sergio Herman en Wim Vandamme

Auteur: Marc Declercq

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Kookboeken 133
Cover van het boek 'Vis in de pan' van Marc Declercq
Uitgever Lannoo
Uitgavejaar 2008
ISBN9020974742
ISBN139789020974744
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt? Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen, Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge), samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen. Daarnaast brengt dit boek je een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa. Voor de schitterende foodfoto's in dit boek tekende Tony Le Duc, een van de beste foodfotografen ter wereld. Teksten, portretten en verhalen in dit boek zijn van de bekende foodjournalist en -auteur Marc Declercq die ook Kaas & Wijn schreef. Met dit boek kunt u niet alleen een flink mondje meepraten over vis en schaaldieren maar verrast u iedereen met de heerlijkste visgerechten. Dit boek verscheen eerder onder de titel Vis & wijn.

Bestellen

Bestel 'Vis in de pan' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.